Mediterra

Mediterra
VESELO - VITKO - ZDRAVO

Gre za selekcijo skrbno izbranih izdelkov, kjer surovine natančno izbiramo samo od ekološko certificiranih družinskih kmetij. MEDITERRA ni samo blagovna znamka izdelkov ampak je predvsem zavedanje, da smo ljudje, tako kot vsa ostala živa bitja, od narave odvisni. MEDITERRA je svet, kjer bo prisotno pretežno ekološko kmetovanje, kjer bo človek našel ravnotežje z naravo in ostalimi živimi bitji, zato v Mediterri širimo znanje o zdravem načinu prehranjevanja, ki temelji na osnovah tradicionalne kretske prehrane, aktivno podpiramo ekološko kmetovanje ter tako pomagamo skrbeti za naš čudovit planet. Ljudi želimo prebuditi in izobraziti o pomenu ekološkega kmetovanja, naravi pa čim hitreje omogočiti, da si opomore po vseh teh desetltjih ekoloških tragedij.

Verjamemo, da si bo narava kmalu opomogla, zato jo skupaj ohranjajmo čisto in spoštljivo vstopajmo v njen svet.
Vabim vas, da se nam pridružite.

Edin Subašič
direktor Baton d.o.o.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rastlinska jedilna olja iz surovih semen - hladno stiskana
Moč semen združenja v jedilnih oljih iz ekološke pridelave

SEME, to super-nasičeno stanje, ko se življenje kondenzira v intenzivno miniaturni holografski drobec samega sebe, ki obljublja formacijo bodočih svetov, je resnični simbol neizmerne in nesmrtne moči življenja. Če razumemo resnično naravo semena in koliko življenja (preteklega, sedanjega, prihodnjega) je zajetega v njem, nam ne bo težko razumeti njegove nepredstavljive moči.

Izdelki aronije
Aronija,kraljica jagod

Pridelana na naših poljih na severozahodu Poljske, iz ekološke pridelave, iz neokrnjene narave, pod stalnim nadzorom Inštituta za kontrolo in certifikacijo v kmetijstvu in gozdarstvu Maribor. Sveže jagode hladno prešamo v roku 12 ur po obiranju, sok pa previdno toplotno obdelamo s posebno metodo pasterizacije, ki omogoča, da v soku ostanejo vse hranilne snovi, po katerih je aronija tako poznana. Zakaj torej izbrati Aronijo Mediterra? Ker ni nikoli narejena iz koncentrata oz. zgoščenega soka ampak izrecno samo iz svežih, hladno stiskanih jagod.

Izdelki iz ekološke pridelave

S skrbno izbiro preverjenih, ekološko certificiranih evropskih kmetij zagotavljamo najvišjo kakovost surovin naših ekoloških izdelkov. Izdelke pakiramo v embalažo najvišje možne kakovosti, certificirano in odobreno po najstrožjih internih kriterijih. Upoštevamo želje in potrebe naših zvestih kupcev in tako skupaj z vami ustvarjamo nove izdelke.

Poslanstvo

S paleto skrbno izbranih ekoloških izdelkov najvišje možne kakovosti, upoštevajoč osnove tradicionalnega kretskega načina prehranjevanja, najsodobnejših znanstvenih dognanj in upoštevajoč temeljne zakone narave, svojim potrošnikom omogočamo zdravo in polno življenje ter dobro počutje.

Vizija

Postati svetovna avtoriteta na področju inovativne in zdrave prehrane ter dobrega počutja in sinonim za veselo, vitko in zdravo življenje.

Vrednote

Vrednote kot so strast, inovativnost, znanje in izkušnje, širimo tako med našimi zaposlenimi, kot med poslovnimi partnerji in kupci.

Zgodovina

1974 se rodi ideja blagovne znamke Mediterra v Novem mestu
1979 ustanovitev manjše družinske kmetije za pridelavo zelenjave v Novem mestu
1992 širitev dejavnosti na nabiranje gozdnih plodov in prodajo
2003 ustanovitev firme Eximia
2008 ustanovitev podjetja Apicula d.o.o.
2009 preimenovanje v Baton d.o.o.
2011 zaščita blagovne znamke Mediterra® pri UIL Slovenija
2012 lansiranje prvega izdelka Mediterra® Bio laneno olje 250 ml
2015 lansiranje prvega izdelka ARONIJA kraljica jagod Mediterra®
2016 podjetje prejme certifikat Excellent SME, Gospodarske zbornice Slovenije
2016 vstop blagovne znamke Mediterra® na indonezijski trg
2017 podjetje preme certifikat najvišje bonitetne odličnosti AAA, bonitetne hiše Bisnode
2018 znamka Mediterra® je uveljavljena in prepoznavna znamka v Sloveniji
2019 kreiranje ekstra deviškega oljčnega olja Mediterra®
2020 vstop blagovne znamke Mediterra® na avstrijski trg

Kaj pravijo naše stranke?

Z olji Mediterra imam samo dobre izkušnje, predvsem z mareličnim. Ukvarjam se z kozmetiko in pri tem je prvovrstna kvaliteta osnovnih olj vodilo za dobro kremo. Sicer pa vašega lanenega še nisem poizkusil, a ga bom z veseljem v prihodnosti.

Preverjeno najboljša olja na tržišču, pa kokosovo je tudi izjemno.

Daleč najkvalitetnejša olja.