Lahka solata z bio orehovim oljem

Za 4 osebe potrebujete: • 2 glavici bio solate (na primer romana) • 1 šop bio rukole • sol, poper • 12 češnjevih paradižnikov • 24 mini mocarel • 1 bio melono • 3 žličke bazilikinega pesta (iz kozarca) • 2 žlici Bio orehovega olja Mediterra® • 4 žlice bio jabolčnega kisa • 1 žličko gorčice • 10 zelenih izkoščičenih oliv • 1 žličko gorčice 8 tankih rezin pršuta narezanega na koščke cca. 2 x 2 cm, 250 g bio polnozrnatih špagetov
Priprava:
1 Pripravite bio solato in jo natrgajte na koščke. Rahlo jo solite in postavite v veliko skledo. Pripravite paradižnike in jih prerežite na pol. Mocarelo odcedite. Melono po dolgem prepolovite, ji z žlico odstranite seme in jo olupite. Melonino meso narežite na kocke cca. 2 x 2 cm, dodajte olive in »al dente« skuhane polnozrnate špagete ter vse skupaj popoprajte.
2 Orehovo olje, kis, gorčico, pesto, sol in poper dobro zmešajte. Preliv enakomerno pokapajte po solati. Solato dobro premešajte in dekorativno obložite s koščki pršuta.
Čas priprave: 30 minut