Izdelek

Bio aronija suhe jagode 200 g

5.29 

Mediterra, kontrolno mesto: SI-EKO-001
vrhunska kakovost

Poreklo: kmetijstvo EU, poreklo jagod: Poljska

Primerjaj
Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Mediterra 100% suhe jagode aronije so najkakovostnejše ekološko pridelane sušene sveže jagode rastline Aronia melanocarpa. Postopek sušenja zagotavlja ohranitev vseh koristnih lastnosti jagod. Suhe jagode aronije ne vsebujejo konzervansov ali drugih dodatkov in imajo nežno aromo in nežno-trpek okus po aroniji. Aronija suhe jagode se uporabljajo v prehrani.

 

Aronijo (Aronia melanocarpa) so uporabljali že severnoameriški indijanci. Aronija je zelo trdoživa rastlina in raste v naravi v Severni Ameriki. Zaradi svojega kiselkasto trpkega okusa je aronija ob prihodu naseljencev v Ameriko pocasi utonila v pozabo. V Evropo je prišla iz vzhodne obale Severne Amerike najprej v Rusijo, nato v skandinavske dežele in nato še v Poljsko in v Avstrijo. Ozaveščanje o zdravem prehranjevanju je aroniji končno dodelilo tudi pravo vrednost.

 

Skrivnostna moč aronije je v temno modri barvi ploda, ki vsebuje največjo koncentracijo flavonoidnih antioksidantov, še več kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. Vsebnost antocianina in proantocianidina v aroniji je največja izmerjena količina v rastlinah do sedaj !!!
Skupna povprečna vsebnost antocianina v aroniji je 1480 mg na 100 g svežih jagod, povprečna koncentracija proantocianidina pa je 664 mg na 100 g.
V letu 2007 je Laboratorij za hranila pri ameriškem ministrstvu za kmetijstvo objavil kapaciteto absorbance kisikovih radikalov (ORAC) v izbranih živilih, med katerimi je imela ravno aronija najvišjo vrednost ORAC, 16062 µmol TE na 100 gramov. Ta visoki nivo zavira proces staranja, zaradi česar je aronija zagotovo med najučinkovitejšimi jagodami na svetu. Proces staranja in nevrodegeneracije, ki je zelo povezan z oksidativnim stresom, le ta pa z upadom nevronov, lahko zavremo z vnašanjem živil z visoko vsebnostjo flavonoidov.

Dodatne informacije

EAN koda izdelka

3830055191029

Neto količina

200g

Hranilna vrednost na 100g

x

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio aronija suhe jagode 200 g”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni izdelki