Izdelek

Bio aronija sok 1000 ml

9.99 

Mediterra
kontrolno mesto: SI-EKO-001
Poreklo: kmetijstvo EU

Primerjaj
Kategoriji: , Oznaki: ,

Opis

Mediterra 100% sok aronije je pridobljen iz najkakovostnejših ekološko pridelanih svežih jagod aronije rastline Aronia melanocarpa. Sok je pripravljen izrecno iz svežih jagod in NIKOLI IZ KONCENTRATA. Postopek pridelave s hladnim stiskanjem najboljših jagod zagotavlja ohranitev vseh koristnih lastnosti soka. Sok ne vsebuje konzervansov in ima nežno aromo in trpek močan okus po aroniji. Sok se uporablja v prehrani.

 

Aronijo (Aronia melanocarpa) so uporabljali že severnoameriški indijanci. Aronija je zelo trdoživa rastlina in raste v naravi v Severni Ameriki. Zaradi svojega kiselkasto trpkega okusa je aronija ob prihodu naseljencev v Ameriko pocasi utonila v pozabo. V Evropo je prišla iz vzhodne obale Severne Amerike najprej v Rusijo, nato v skandinavske dežele in nato še v Poljsko in v Avstrijo. Ozaveščanje o zdravem prehranjevanju je aroniji končno dodelilo tudi pravo vrednost.

 

Skrivnostna moč aronije je v temno modri barvi ploda, ki vsebuje največjo koncentracijo flavonoidnih antioksidantov, še več kot borovnice, brusnice ali granatno jabolko. Vsebnost antocianina in proantocianidina v aroniji je največja izmerjena količina v rastlinah do sedaj !!!
Skupna povprečna vsebnost antocianina v aroniji je 1480 mg na 100 g svežih jagod, povprečna koncentracija proantocianidina pa je 664 mg na 100 g.

 

V letu 2007 je Laboratorij za hranila pri ameriškem ministrstvu za kmetijstvo objavil kapaciteto absorbance kisikovih radikalov (ORAC) v izbranih živilih, med katerimi je imela ravno aronija najvišjo vrednost ORAC, 16062 µmol TE na 100 gramov. Ta visoki nivo zavira proces staranja, zaradi česar je aronija zagotovo med najučinkovitejšimi jagodami na svetu. Proces staranja in nevrodegeneracije, ki je zelo povezan z oksidativnim stresom, le ta pa z upadom nevronov, lahko zavremo z vnašanjem živil z visoko vsebnostjo flavonoidov.

Dodatne informacije

EAN koda izdelka

3830055191180

Neto količina

1000 ml

Hranilna vrednost na 100g

x

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Bio aronija sok 1000 ml”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Sorodni izdelki